SAMHÄLLE

Vi tror på ett inkluderande och socialt hållbart samhälle. Period Pack bidrar till en ökad trygghet för kvinnor i vardagen genom att öka tillgängligheten av mensskydd. På så sätt hjälper vi till att skapa ett socialt hållbart samhälle. 

FN:s Hållbarhetsmål 2030 

Vi jobbar mot FN:s hållbarhetsmål 2030. Speciellt mot nummer 5, jämställdhet. Det har blivit bevisat om och om igen att politisk, ekonomisk och social jämställdhet mellan män och kvinnor bidrar till alla dimensioner av hållbar utveckling.  

Menstruation är en av de mest naturliga delarna av en kvinnas liv, trots detta är det ett tabubelagt ämne som få människor pratar om. Mensskydd ska inte ses som en lyxvara. 

Precis som båda könen är i behov av toalettpapper, är kvinnor i behov av mensskydd. Därav lyder våra ledord: Mensskydd ska vara lika självklart och tillgängligt som toalettpapper och tvål. 

 

Miljö 

Period Pack värnar om miljön och har därför valt att ha produktion av våra dispenser i Sverige, allt för att minimera utsläpp.

Tampongerna tillverkas inom EU. För oss är det viktigt att erbjuda kvalitetsprodukter och ha koll på hela vår tillverkningsprocess.